Hujung minggu selalunya orang merancang pelbagai aktiviti bersama teman, keluarga dan yang tersayang. seperti juga aku, ada yang menonton wayang, jalan-jalan, bersukan, mandi-manda dan pelbagai lagi. kadang-kala bila asyik bekerja, jadi waktu beginilah diluangkan masa untuk berehat sepanjang hari. bila dah takda keja, terasa bosan pulak kan. jadi, aku rasa nak memasak pulak. walaupun aku ni sangat tak reti nak masak, tapi cuba-cuba sajalah .. sekadar menghabiskan masa yang terluang, kan? nah .. inilah dia menu yang selalu aku masak bersama housemate.

::ni time kat Sabah, seafood memang murah tak hengat la kat sana .. apa lagi ! saya memang suka makan seafood::

::ni time Krismas tahun lepas, me and my "apai bujang" masak ketam, terbaek la::

::chef yang bertugas::

::sayur kacang masak dengan cili kering dan "spare-part" ayam, memang taste sangat2::

::ayam masak kicap, dulu tak pandai sangat nak buat, sekarang dah jadi kepakaran katanyer, jangan lupa tambah rempah ratus yerrr::

::makanan eksotik orang Sarawak, ikan terubok masin goreng begitu saja, cecah dengan cili dan limau, perghhh makan lagi dengan nasi panas::
:: ini juga makanan asli dari Sarawak, sayur MIDIN, sangat menyelerakan masak dengan tumis belacan::

::ayam goreng, kari ayam .. sedap bila orang bujang yang masak, simple dan sedap .. kot!::
::masakan kat kampung, "undai" masak kering, sedap!::

::nak memasak, kena la sediakan bahan-bahan seperti di atas dulu yer. hehehehe::
No Response to "Mari Memasak d' Hujung Minggu"
Post a Comment